30.05.2013
Nye sommersandaler
Faldt over disse super fede sandaler i Moss, som jeg bare måtte eje. Elsker den neon gule farve, som vi stå flot med solbrune fødder og lakerede negle. De skal helt sikkert med i kufferten når turen går til skønne Bali!
28.05.2013
New york cheesecake med dulce de leche og macadamia
Som tidligere blogget fik jeg den skønneste Cheesecake med dulce de leche og macadamia nødder, da jeg var i London i april. Jeg har flere gange tænkt at jeg skulle give med i kast med at lave kagen, og da min kæreste så havde fødselsdag i lørdags, var det en perfekt anledning. Han havde inviteret drengene til champions league finale og kagen vakte i den grad begejstring!!
Så her er opskriften på min egen version.
2 ps saltede macadamia nødder (ca 140 g)
80 g smør
200 g knuste digestive kiks
2 æg
400 g flødeost
150 g sukker
3 tsk vaniliesukker
4 1/2 dl creme fraiche 38%
Kom flødeosten,æggene, 100 g sukker og 1 tsk vaniliesukker i blenderen og blend til massen er glat. Hæld forsigtigt massen over kiksebunden og bag ved 190 gr. I ca 20 min. (massen skal have sat sig)
Tag ud af ovnen, lad den hvile i 20-30 min. Lad ovnen være tændt imens. Vend creme fraichen med resten af sukkeret og vaniliesukkeret. Hæld over kagen og bag yderligere 10 min.
Sæt kagen på køl i 6-8 timer. Allerede efter et par timer har kagen sat sig og dulce de lechen kan
fordeles over kagen. Jeg bruger ca halvdelen, men det er smag og behag hvor meget karamel man ønsker.
Inden servering hakkes macadamia nødderne og fordeles over kagen.
Så her er opskriften på min egen version.
Opskrift
1 ds kondenseret mælk2 ps saltede macadamia nødder (ca 140 g)
80 g smør
200 g knuste digestive kiks
2 æg
400 g flødeost
150 g sukker
3 tsk vaniliesukker
4 1/2 dl creme fraiche 38%
Dulce de Leche
Kog dåsen med kondenseret mælk i ca. 4 timer. Sørg for at dåsen er under vand hele tiden. Husk at fjerne etiketten på dåsen først.Cheesecake
Smelt smørret og rør sammen med de knuste digestive kiks. Jo grovere kiksene er knust, jo mere chrunchy bliver bunden. Fordel i en smurt springform.Kom flødeosten,æggene, 100 g sukker og 1 tsk vaniliesukker i blenderen og blend til massen er glat. Hæld forsigtigt massen over kiksebunden og bag ved 190 gr. I ca 20 min. (massen skal have sat sig)
Tag ud af ovnen, lad den hvile i 20-30 min. Lad ovnen være tændt imens. Vend creme fraichen med resten af sukkeret og vaniliesukkeret. Hæld over kagen og bag yderligere 10 min.
Sæt kagen på køl i 6-8 timer. Allerede efter et par timer har kagen sat sig og dulce de lechen kan
fordeles over kagen. Jeg bruger ca halvdelen, men det er smag og behag hvor meget karamel man ønsker.
Inden servering hakkes macadamia nødderne og fordeles over kagen.
23.05.2013
Vævede mærker
Så kom de endelig - længe ventet. Bestilte de her vævede mærker for noget tid siden. Jeg har bestilt dem hos Ikastetiket til den formidable pris af 169 kr for 100 STK. Se evt. HER
Super sund morgenmad
Hvis jeg ikke har travlt om morgenen, laver jeg sommetider sunde pandekager, eller "smedepandekager" som Vi har døbt dem herhjemme. De smager super godt toppet med lidt friske bær og nødder, og så er de utrolig nemme at lave. Her til eftermiddag har jeg lavet en ny variation med banan, birkes og valnødder - virkelig mums. Og en sundt måde at starte dagen efter nattevagt.
Opskrift
2 æg
1 stor el 2 små bananer
1 håndfuld grofthakkede valnødder
Vaniliepulver
Blå birkes
Kokosolie
Mos bananerne med en gaffel og tilsæt æggene et efter et. Vend med de hakkede nødder, birkes og vaniliepulver. Steg pandekagerne i kokosolie.
Jeg laver altid små pandekager, da de er nemmest at vende på panden, men de kan også laves som en stor.
Top med friske bær og hakkede nødder.
Istedet for birkes og valnødder bruger jeg ofte kokosmel, hvilket også smager skønt!
14.05.2013
Dyreprint - det holder stadig
Dyreprint er på sit allerhøjeste og elsker når der leges med farverne i de forskellige mønstre. Slange, zebra, leopard - tja det går vel aldrig helt af mode.
Her er et lille udplug af mine favoritter til sommeren. Jeg har allerede bestilt skjorten, som netop er afsendt, så venter i spænding på at modtage denne. Overvejer også at anskaffe mig blazeren, er vild med farvekombinationen og vil være et frisk pust i garderoben.
Her er et lille udplug af mine favoritter til sommeren. Jeg har allerede bestilt skjorten, som netop er afsendt, så venter i spænding på at modtage denne. Overvejer også at anskaffe mig blazeren, er vild med farvekombinationen og vil være et frisk pust i garderoben.
Blazer, Just female//Shorts, Mads Nørgaard//Sweatshirt, Moss // Skjorte, Allez Allez |
10.05.2013
der hækles kugler.........
Er igang med yderligere to barnevognskæder, så har hæklet kugler på livet løs de sidste par dage. Denne gang i lidt anderledes og knap så "pigede" farver. Jeg synes nødvendigvis ikke at alting til piger skal være lyserødt, så har faktisk forsøgt at undgå de lyserøde nuancer. Kun en enkelt lyserød kugle har sneget sig ind. Tilgengæld er jeg vild med kombinationen af hindbærrød og den isblå/turkise - virkelig fint. Mangler nu kun at hækle selve snoren kuglerne skal sidde på, og så er der gaver til de små :-)
Se tidligere indlæg og opskrift på barnevognskæden her
Se tidligere indlæg og opskrift på barnevognskæden her
Har tænkt at lave disse farve kombinationer :-)
07.05.2013
Follow my blog with Bloglovin
Så kom jeg også på bloglovin! Følg mig ved at klikke på ikonet til højre!!!
Nyd lige min flotte orkide!!!
Nyd lige min flotte orkide!!!
01.05.2013
Kokosmakroner
Igår lavede jeg de skønneste kokosmakroner til mine kolleger og jeg. Efter en udfordrende uge med flytning til vores nye afdeling, tænkte jeg at vi trængte til lidt sødt og lækkert.
Jeg har tilføjet mandler for at give ekstra sprødhed, og så kan undskyldningen "at de er jo lidt sunde" bruges når man overvejer om man skal tage en ekstra makron eller ej.
300 g kokosmel
1 1/2 dl lys sirup
200 g rørsukker
100 g grofthakkede mandler
50 g blendede mandler el. Mandelmel
4 æg
Ca. 200 g mørk chokolade
Varm kokosmel, sirup og rørsukker op i en gryde, til massen er sej og ensartet. Tilsæt de grofthakkede mandler og mandelmelet, vend sammen og lad massen køle af. Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft). Tilsæt de 4 æg til massen og rør godt rundt. Sæt "klatter" af massen på en bageplade beklædt med bagepapir alt efter hvor store makroner der ønskes. Form/pres massen til en lille top. Bag makronerne i ca 10-15 min. alt efter størrelsen. Tag ud af ovnen når de er gyldne og lad makronerne afkøle. Smelt chokoladen over et vandbad og dyp forsigtigt kokosmakronerne deri.
Opbevares helst på køl.
Jeg har tilføjet mandler for at give ekstra sprødhed, og så kan undskyldningen "at de er jo lidt sunde" bruges når man overvejer om man skal tage en ekstra makron eller ej.
Opskrift
Opskriften er til ca. 40 små kokosmakroner. Beregn gerne 2-3 stk. Pr. Mand.
1 1/2 dl lys sirup
200 g rørsukker
100 g grofthakkede mandler
50 g blendede mandler el. Mandelmel
4 æg
Ca. 200 g mørk chokolade
Varm kokosmel, sirup og rørsukker op i en gryde, til massen er sej og ensartet. Tilsæt de grofthakkede mandler og mandelmelet, vend sammen og lad massen køle af. Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft). Tilsæt de 4 æg til massen og rør godt rundt. Sæt "klatter" af massen på en bageplade beklædt med bagepapir alt efter hvor store makroner der ønskes. Form/pres massen til en lille top. Bag makronerne i ca 10-15 min. alt efter størrelsen. Tag ud af ovnen når de er gyldne og lad makronerne afkøle. Smelt chokoladen over et vandbad og dyp forsigtigt kokosmakronerne deri.
Opbevares helst på køl.
Abonner på:
Opslag (Atom)