Sider

18.04.2014

Oreo-strawberry cheesecake

   

Jeg har tidligere blogget om denne fantastiske cheesecake, som jeg fik smag for i London. Igår skulle Vi til påskemiddag hos mine forældre og da jeg havde lovet at medbringe desserten, lavede jeg en ny udgave af min New York cheesecake. 
Jeg er en total sucker for cheesecake, så selvfølgelig skulle vi have cheesecake skærtorsdag, ovenpå min mors velsmagende påske-lam. 


Jeg skiftede digestivebunden ud med en bund af oreos og toppede kagen med masser af friske jordbær! Kagen blev virkelig god og faldt heldigvis i familiens smag. 
Jeg havde brugt 3 ruller oreo kiks, hvilket svarer til samme mængde som digestivebunden i min New York cheesecake med Dulce de leche. Oreokiksene er kraftigere i smagen og bunden bliver mere fast, så jeg vil anbefale at man kun bruger 2 ruller oreos. 

Opskrift 


1 ds kondenseret mælk
80 g smør
2 ruller oreos
2 æg
400 g flødeost
150 g sukker
3 tsk vaniliesukker
5 dl creme fraiche 38%
2 bk. Jordbær

Dulce de Leche

Kog dåsen med kondenseret mælk i ca. 4 timer. Sørg for at dåsen er under vand hele tiden. Husk at fjerne etiketten på dåsen først.

Cheesecake

Smelt smørret. Skil alle oreokiksene og skrab cremen ud. Knus derefter kiksene og vend med smørret. Fordel kiksemassen i en smurt springform og pres det godt sammen.
Kom flødeosten, æggene, 100 g sukker og 1 tsk vaniliesukker i blenderen og blend til massen er glat. Hæld forsigtigt massen over kiksebunden og bag ved 190 gr. I ca 20 min. (massen skal have sat sig)
Tag ud af ovnen, lad den hvile i 20-30 min, mens ovnen er tændt. Vend creme fraichen med resten af sukkeret og vaniliesukkeret. Hæld over kagen og bag yderligere 15 min.
Sæt kagen på køl i 6-8 timer. Allerede efter et par timer har kagen sat sig og dulce de lechen kan 
fordeles over kagen. 

Inden servering pyntes kagen med friske jordbær. 
         

       1 kommentar: