Sider

05/02/2013

Hjemmelavet knækbrød

Hvorfor købe knækbrød, når man kan lave det selv?? 
Jeg har brugt denne opskrift mange gange før, men denne her gang har jeg forsøgt mig med speltmel istedet for alm. hvedemel.





Opskrift


1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
2 1/2 dl speltmel el hvedemel
1 dl rugmel
1 tsk bagepulver
2 tsk salt
2 dl band
1 dl rapsolie

Rør de tørre ingredienser sammen. Tilsæt vand og olie, og rør til en jævn dej. Del dejen i to. Rul hvert stykke dej ud til en firkant mellem to stykker bagepapir, så det ikke klistrer. Pas på ikke at lave knækbrødet for fladt. Tag det øverste stykke bagepapir af og skær forsigtigt dejen i firkanter, alt efter hvor store knækbrød der ønskes. Bag knækbrødet i ca 20 min ved 200° til de er gyldne. Knækbrødet er stadig blødt når det kommer ud af ovnen, men bliver sprødt når det afkøles. 

Opbevares en kagedåse el lufttæt beholder.

1 kommentar:

  1. Ser ser rigtig lækkert ud - tror jeg prøver din opskrift imorgen. God weekend til dig:)

    SvarSlet