Ingredienser til romkuglemasse
100 g hakkede, ristede hasselnødder
200 g solbærmarmelade
150 g smeltet mørk chokolade
100 g flormelis
100 g kakao
Lidt romessens el mørk rom
Alle ingredienser røres sammen til en glat dej, som deles i to. Rul dejen til lange pølser med en diameter på ca. 2 cm. Sæt pølserne på køl.
Marcipanmasse
Ca. 500 g marcipan
300 g flormelis
200 g mørk chokolade til overtræk
Ælt marcipan, flormelis og glucosesirup sammen til en glat masse. Må ikke æltes for meget, så skiller olien fra mandlerne i marcipanen. Hvis massen bliver for tør tilsættes mere glukosesirup. Drys bordpladen med flormelis og rul marcipanen ud til tynde firkantede plader. Pak pølserne ind i marcipanen og skær i 5 cm lange stykker.
Dyp til sidst enderne i smeltet chokolade.
Skal opbevares i en lufttæt beholder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar