Så søndag aften blev der serveret hjemmelavet Banoffee pie til kaffen i det lille hjem.
Kagen er super nem at lave, hvis man vælger at købe Dulce de leche (fåes bla. i Irma), fremfor at lave/koge det selv. Jeg valgte dog at lave den fra bunden.
Kagen kan lægges sammen i god tid og så toppes med flødeskum lige inden servering.
Kagen kan lægges sammen i god tid og så toppes med flødeskum lige inden servering.
Opskrift
150 g smør
250 g digestive kiks
1 ds. Kondenseret mælk
2-3 bananer
1/2 l. Piskefløde
Mørk chokolade
Kog den kondenserede mælk i ca. 3 timer og køl den af. Knus digestive kiksene fint. Smelt smørret og bland det med de knuste kiks. Rør godt sammen og hæld kiksemassen i en springform. Tryk det godt sammen og sæt på køl en times tid. Når bunden har sat sig, smøres Dulce de leche på. Skær bananerne i skiver og læg ovenpå karamellen. Jeg synes det passer godt med 3 bananer, så kagen ikke bliver alt for tung, men det er en smagssag.
Inden servering, piskes fløden til skum og flødeskummen fordeles på kagen med en sprøjtepose.
Pynt med hakket mørk chokolade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar