Sider

15.01.2014

Banoffee pie

Da vi var på Bali i sommers fik vi den skønneste Banoffee pie til dessert en aften på Yasmin kitchen, som efter min mening er en af de bedste restauranter på Bali. Min kæreste har snakket om "kagen" lige siden, så tænkte at nu var det efterhånden på tide at give det et forsøg. Og det lykkedes, ret godt endda.
Så søndag aften blev der serveret hjemmelavet Banoffee pie til kaffen i det lille hjem.

Kagen er super nem at lave, hvis man vælger at købe Dulce de leche (fåes bla. i Irma), fremfor at lave/koge det selv. Jeg valgte dog at lave den fra bunden. 
Kagen kan lægges sammen i god tid og så toppes med flødeskum lige inden servering. 




Opskrift


150 g smør
250 g digestive kiks
1 ds. Kondenseret mælk
2-3 bananer
1/2 l. Piskefløde
Mørk chokolade

Kog den kondenserede mælk i ca. 3 timer og køl den af. Knus digestive kiksene fint. Smelt smørret og bland det med de knuste kiks. Rør godt sammen og hæld kiksemassen i en springform. Tryk det godt sammen og sæt på køl en times tid. Når bunden har sat sig, smøres Dulce de leche på. Skær bananerne i skiver og læg ovenpå karamellen. Jeg synes det passer godt med 3 bananer, så kagen ikke bliver alt for tung, men det er en smagssag. 
Inden servering, piskes fløden til skum og flødeskummen fordeles på kagen med en sprøjtepose. 

Pynt med hakket mørk chokolade. 









Ingen kommentarer:

Send en kommentar